Koersfietsen

Enerzijds zijn er de performance racers. De stijve en lichte racebakken die vooruit schieten bij iedere trap die de pedalen geselt. Een 'bochtje pikken', optrekken na de bocht, voluit sprinten, klimmen,... De Oltre XR4 en Oltre XR3 voelen zich in hun sas. Met de Oltre XR4 rijden de Jumbo-profs de meeste koersen. Wil je de cols met gemak overwinnen, dan is het pluimgewichtje van de stijve Specialissima de droomfiets. De Aria heeft een full carbon aeroframe, geoptimaliseerd in de windtunnel. Op het vlak van prijs/kwaliteit is deze racer moeilijk te kloppen! Tot slot heeft Bianchi binnen het aluminium segment de Via Nirone, een budgetvriendelijk instapfiets maar met de kwaliteit, duurzaamheid en look die je van een Bianchi verwacht.

Aan de andere kant zijn er de comfortracers. Deze koersfietsen zijn gericht op lange dagen in het zadel of ritten over ruwer wegdek, kasseien, betonwegen, laten we het een typisch Vlaams boerenwegje noemen. Ze hebben een geometrie en carbonstructuur die de ervoor zorgt dat de rijder minder snel vermoeid raakt. Tijdens kasseiritten kiezen de renners, zoals een Wout Van Aert dus eerder voor Infinito

Countervail

Countervail is een technologie die door Bianchi ontwikkeld is in samenwerking met ruimtevaartbedrijf NASA. Dit is een laag die tussen de carbonstructuur geweven wordt en trillingen van de weg voor jou uitvlakt. Dit maakt dat je langere ritten kan maken, met meer comfort en met een betere wegligging. Afhankelijk van de verwevenheid, de plaats in het frame en het soort carbon dat gecombineerd wordt geeft dit andere rijeigenschappen.