Mountainbike

Mountainbiken zit in het DNA van BMC, ze hebben dan ook heel wat te bieden. Er is een bike voor alle gebruik, van XC racing tot trail en all-mountain en voor ieders budget.

Cross-Country

Dit Teamelite is de alom gekende cross-country hardtail mountainbike van BMC. Hier is gefocust op maximale efficiëntie met een minimum aan gewicht. Het is een lichtegewicht carbon frame van de 01 en 02 versie is volledig ontwikkeld vanuit het Big Wheel Concept, de manier waarop BMC de 29" XC mountainbikes op de kaart hebben gezet. Het 01 frame heeft daarnaast het unieke MTT ofwel Micro Travel technology. Dit is een mini-demper van 20 mm die verwerkt zit in de achterste driehoek van het frame om zo een hardtail te ontwikkelen die in geaccidenteerde afdalingen toch de tractie op het achterwiel houdt. De Teamelite 03 is op dezelfde geometrie en Big Wheel Concept gebaseerde aluminium frame, een betaalbare XC-mountainbike met eigenschappen van zijn duurdere broers.

De speeltuin van de Agonist is het ruwere werk: steile kimmen en lekkere singletracks. Hij bevindt zich op de grens tussen een endurance-cross country en trailbike, en heeft een iets comfortabelere geometrie dan bijvoorbeeld de Teamelite. Klim tot adembenemende hoogten, ontdekt beboste singletrails en scheur vervolgens lekker terug naar de bewoonde wereld. Klinkt als een perfecte dag? De Agonist is jouw fiets!

Je wil de natuur in, genieten van de inspanning, nieuwe paden ontdekken en met plezier op ondekking gaan zonder dat je daarvoor de elite bike hoeft. De Sportelite is gemaakt van aluminium, heeft 27.5" wielen, bijtende schijfremmen en verende voorvork. Voldoende om hier in België het mooie weer te maken!

Trail - Speedfox

De Speedfox is een trail-beest, gemaakt voor singletracks en technische passages, voor vinnig klimmen en onvermoeibaar downhillen, voor switchbacks en dropjes. Hij is licht en speels en pakt uit met het gepatendeerde Trailsync systeem, de uieke communicatie tussen achterdemper en dropper. De trail-tuned APS dual-link demper-systeem zorgen voor efficiënte krachtoverbrenging tijdens het klimmen en een enorm bereik in de technische afdalingen.