Fietsbrillen

Voor onze zonnenbrillen hebben we resoluut voor twee sterke merken gekozen: Adidas en Alba Optics. Na uitvoerige testen in het peloton, door flandrien-weer en zelfs apocalyptische omstandigheden, in windkoersen, in hoogzomer en tijdens ritjes met laagstaande zon. We gaan simpelweg niet meer fietsen zonder!

Ten eerste omdat de lens zo ongelooflijk goed is. Ze geeft contrast zonder te verdonkeren of te vervormen. Licht en schaduw in afdalingen vormen geen probleem en je kan ook al eens in een Italiaanse tunnel duiken zonder vrees. De lenzen zijn zo gevormd dat je zicht niet beperkt wordt en je ogen mooi afgesloten zijn van wind en die vervelende vliegjes. De glazen zijn behandeld en dampen daardoor niet aan. Wil je een lens die verkleurt afhankelijk van de lichtinval, dan kies je voor de Vario-lens. Ook het lichte frame aanpasbaar. Zo zit de bril voor iedereen als gegoten! Voor mensen die last hebben van zweet die in de ogen druppelt, heeft Adidas een zweetbandje ontwikkelt die onopvallend bovenop de bril klikt.

Wil je een zonnenbril op sterkte, dat kan! Beide merken hebben verschillende opties. Voor de glazen op sterkte werken we samen met een optieker.