Koersfietsen

Binnen het race-gamma biedt BMC met drie types een droomfiets voor ieder gebruik. Ben je een snelheidsduivel die iedere watt die in je benen zit ook rechtstreeks vertaalt wil zien in snelheid, dan kies je voor de Timemachine Road. Gaat je hartje sneller kloppen van beklimmingen of wil je een all-round fiets, dan is de Teammachine jouw keuze. Ben je verknocht aan bonkige Vlaamse en Noord-Franse wegen of wil je graag uren comfortabel in het zadel zitten, dan is de vernieuwde Roadmachine jouw ding.

Teammachine

Je wil dansend de bergen in of je kiest bewust voor de meest veelzijdige fiets. De Teammachine is een lichtgewicht tuig dat door de vertical compliance ook zeer goed tractie houdt, ook met ruwere ondergrond, en je daardoor veel vertrouwen geeft en zeer intuïtief stuurt. Daarnaast wordt ook jouw geleverd vermogen direct en efficiënt omgezet in voorwaartse kracht. 
De Teammachine carbon komt in 01 en 02 versie en je kan kiezen voor velgremmen of schijfremmen. Daarnaast is er ook een aluminium variant, zowel met velgremmen als schijfremmen. Voor ieder wat wils!

Roadmachine

De Roadmachine werd ontwikkeld als 'the one bike collection'. In 2020 hebben ze de eerste Roadmachine verder doorontwikkeld. We presenteren met trots de 'one-bike collection, re-imagined'!
De Roadmachine past goed bij ons Belgenlandje. Hij is gemaakt voor lange uren in het zadel over bonkige wegen, kasseistrookjes, betonbanen en nukkige Vlaamse hellingen. Door de geometrie en de weefstructuur van het carbon is het een fiets die gericht is op lange confortabele ritten. Al zal je zeker ook voelen dat de fiets erg performant is, de twee kùnnen gecombineerd worden. Vergevingsgezind en snel, dat is de Roadmachine.
Ook binnen deze range is er een 01 en 02 model, waar het verschil ligt in integratie en in het gebruik van andere carbon. De Roadmachine komt alleen met schijfremmen.

Timemachine

Je wil geen doordeweekse koersfiets, je wil een snelheidsduivel met de meest geavanceerde aerodynamica en volledige integratie, zowel van de cockpit, kabels als bidonhouders. De Timemachine is als geheel ontwikkeld, zo werd ook de drag die standaard bidonhouders creeëren bestudeerd en ontwierp BMC zijn eigen kader-geïntegreerde houders. Ook het frontale oppervlak van een normaal stuur was een doorn in het oog en werd gereduceerd. Ze hebben bij BMC een eigen stuur en stuurpen combinatie ontwikkeld hebben die toelaat de kabels volledig te integreren, het stuur te kunnen kantelen en toch het frontale oppervlak zo klein mogelijk te houden. Cheat the wind!